Skip to content
Politică

FOTO Useristul Iulian Bulai recidivează: îi face lui Eminescu carnet de partid. El a numit-o ‘mamă surogat’ pe Fecioara Maria

Inquam Photos / George Călin

USR-istul Iulian Bulai recidivează. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor afirmă că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

Cititorii l-au taxat imediat în comentarii, amintindu-i că Eminescu este mort, că acesta avea simpatii legionare și că dacă ar fi fost în viață, probabil ar fi fost simpatizant al AUR, nu al USR.

Amintim că deputatul s-a aflat în centrul atenţiei în mai multe rânduri, inclusiv printr-un mesaj de Crăciun în care Fecioara Maria era numită „mamă surogat”. Tot Bulai este cel care a atacat public Televiziunea România pentru programul de Revelion în care erau ironizate personaje politice precum Klaus Iohannis şi Raed Arafat.

15 ianuarie este ziua lui Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale. Anul acesta se împlinesc 171 de ani de la nașterea marelui poet. Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte această zi este data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). „Fiind foarte român, Eminescu e universal”, spunea poetul Tudor Arghezi.

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, este sărbătorită și Ziua Culturii Naţionale. În 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege, iniţiat de aproximativ 50 de parlamentari, prin care data naşterii poetului Mihai Eminescu – 15 ianuarie – a devenit Ziua Culturii Naţionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *