Skip to content
Politică

FOTO „Vă mulțumesc! Datorită vouă am reușit să cumpăr și o Tesla” Ponta, din nou ținta ironiilor pe site-ul PRO România

Inquam Photo / Octav Ganea

Un nou mesaj a apărut pe site-ul oficial al PRO România, formațiune politică la conducerea căreia este Victor Ponta.

„Vă mulțumesc! Datorită vouă am reușit să cumpăr și o Tesla. Cu considerație, Dottore”, este mesajul apărut la accesarea site-ului proromania.ro.

Jurnaliștii de la Europa Liberă scriau pe 30 iunie că Pro România a plătit, într-un singur an, pentru trei mașini, între 300.000 și 350.000 de euro. Astfel, Pro România se poate lăuda că a cumpărat, cu bani publici, cea mai scumpă maşină înregistrată oficial de un partid. Achiziţia a respectat legea, iar totul a fost declarat la Autoritatea Electorală Permanentă. Potrivit sursei citate, pentru ca Pro România să voteze bugetul pe 2020, guvernul Orban a acceptat ca partidul condus de Victor Ponta să beneficieze de subvenţie. Acest lucru nu era posibil, deoarece partidul nu a participat la alegerile din 2016, dar s-a făcut o excepţie de la legea finanţării partidelor politice. Astfel, Pro România a încasat datorită amendamentului 12.3 milioane de lei în 2020.

Fostul sef al campaniei Pro Romania de la parlamentare, Constantin Iacov, a declarat pentru Europa Libera ca Victor Ponta este cel care a decis cumpararea masinilor. Oficial, semnatura presedintelui Pro Romania nu apare pe vreun document, toate fiind semnate de Mircea Dobre, trezorierul Pro Romania. El a primit o procura de la Victor Ponta pentru a putea semna toate achizitiile facute de partid.

Așadar, Pro România a decis să achiziţioneze în luna ianuarie 2021 un automobil marca Tesla, cu o valoare de 636.196 de lei. Este o versiune de top a celor de la Tesla. Surse Europa Liberă spun că maşina, care atinge 100 de km la oră în 3.9 secunde, a fost comandată la cererea lui Victor Ponta.

În aprilie 2020, Pro România cumpăra şi un Mercedes Sprinter, preţul de achiziţie fiind în jurul a 50.000 de euro. Fostul şef al campaniei de la parlamentare al Pro România susţine că maşina a primit îmbunătăţiri de încă 100.000 de euro, potrivit sursei citate. Trezorierul partidului, Mircea Dobre, a declarat că a fost cumpărată şi o maşină Skoda pentru Pro România. Sursele Europa Liberă susţin că este vorba de o maşină de teren Skoda Kodiaq. Astfel, valoarea totală a celor trei automobile achiziţionate de Pro România într-un singur an este între 300.000 – 350.000 de euro (peste 1.5 milioane de lei).

„Site închis. Domnule dottore Ponta Victor Viorel”

Site-ul partidului Pro România, condus de Victor Ponta, a fost atacat de hackeri și în luna mai, care i-au transmis și un mesaj liderului formațiunii.

Site închis. Domnule dottore Ponta Victor Viorel, nu poți să spui că ești corect cât timp distribui în campania electorală 40.000 (patruzecimii) de geci și nu le declari la Autoritatea Electorală Permanentă”, era mesajul apărut la accesarea site-ului proromania.ro.

Președintele formațiunii, Victor Ponta, a declarat la acea vreme, în exclusivitate pentru PS News, că vina îi aparține lui Constantin Iacov.

Este pe numele domnului Constantin Iacov. Pro România are un proces în instanță cu Dl. Iacov și cu Dl. Volintiru, care vor să ia în mod ilicit bani de la partid pentru produse și servicii din campanie. Se ocupă Secretarul General Alin Văcaru și Trezorierul Mircea Dobre”, a declarat Ponta pentru PS News.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *