Skip to content
Externe

FOTO Val de ironii pe internet după anihilarea navei amiral a Marinei Ruse: „Crucișătorul Moscova a fost promovat la submarin”

Nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră, crucișătorul Moscova, a fost lovită puternic în urma unui atac al armatei ucrainene. Toate rapoartele, inclusiv cele remise de Rusia, arată că vasul de luptă a fost indisponibilizat, motiv pentru un val de ironii și meme lansate pe Facebook.

Anunțul vine după ce ucrainenii au anunțat că au lovit crucișătorul cu două rachete Neptun.

Sistemele de urmărire a activității maritime au arătat miercuri noapte, 13 aprilie, că mai multe alte nave ar fi răspuns în urma unui apel SOS din partea echipajului crucișătorului.

Nava a devenit celebră la scurt timp după declanșarea invaziei din Ucraina, când pe internet a apărut o înregistrare audio cu un schimb de replici între soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră și un ofițer al Marinei Ruse de pe crucișătorul înarmat cu rachete Moscova.

Când nava de război rusă s-a apropiat de Insula Șerpilor, ofițerul rus a avertizat: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”.

Presupusul răspuns de la un soldat ucrainean: „Navă de război rusească, du-te naibii”.

Poşta ucraineană a făcut un concurs de desene pentru a omagia acel moment şi a emis apoi un timbru dedicat momentului, iar Volodimir Zelenski a postat pe Instagram, miercuri, o imagine cu respectivele timbre, înainte ca Moskva să fie grav avariată.

Jurnalistul Christo Grozev subliniază, într-o postare pe Twitter, că nava avariată este un simbol al mândriei pentru ruși.

Dacă nu știți ce este crucișătorul Moskva, citiți pagina wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_cruiser_Moskva. Nu numai că era nava amiral a Mării Negre, ci și o icoană a mândriei. Nu pot să încep să-mi imaginez cum le va livra Kremlinul asta rușilor.”

Cele mai bune glume despre avarierea navei

Nava a devenit din nou ținta ironiilor după vestea că a fost grav avariată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *