Skip to content
Societate

FOTO. Vasile Dîncu explică ce tip de mască a purtat de fapt la evenimentul de la Constanţa

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a adus clarificări cu privire la masca pe care a purtat-o la ceremonia de sosire din misiune a unei nave militare de la Constanţa. El a explicat că este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil şi deşi corespunde normelor de protecţie în vigoare, a decis să nu o mai poarte pe viitor pentru a evita orice confuzie.

Cu privire la discuţiile din spaţiul public referitoare la tipul măştii de protecţie pe care am purtat-o, duminică, 9 ianuarie, pe timpul ceremoniei din Portul Militar Constanţa, doresc să lămurim cât se poate de clar situaţia:

– Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil, aşa cum vedeţi în fotografia de mai jos. Regret faptul că nu am avut inspiraţia de a o prezenta jurnaliştilor prezenţi la ceremonie, pentru a evita discuţiile ulterioare;

 

– Montarea celor două măşti a fost realizată în regie proprie, de către echipa mea de asistenţi, care mi-a propus această soluţie;

– Deşi masca pe care am purtat-o se încadrează în totalitate în standardele de protecţie în vigoare, am luat decizia de a nu o mai purta în viitor, tocmai pentru a evita orice confuzie”, a scris Vasile Dîncu, luni pe Facebook.

Vasile Dîncu a purtat masca de culoare neagră care părea a fi una textilă, duminică, la Constanţa, la ceremonia de sosire dintr-o misiune internaţională a unei nave militare. Purtarea măştii a redevenit obligatorie şi în aer liber începând de sâmbătă şi nu vor mai fi permise măştile textile, ci doar cele tip medical sau FFP2, a transmis Guvernul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *