Skip to content
Cluj Știri locale

FOTO/VIDEO Drona căzută în România seamănă izbitor cu dronele folosite de ruși pentru recunoaștere

bistriteanul

O descoperire mai puțin obișnuită, aseară, în sat Tărpiu, comuna Dumitra. Un fermier care își ara terenul a găsit un obiect suspect. Bărbatul a sunat la 112, iar drona a fost preluată de oamenii legii.

Aparatul de zbor fără pilot avea dimensiunea de aproximativ 1,5 – 2 metri și era căzut între mai mulți copaci. Bărbatul l-a pus în tractor si l-a dus acasă, apoi a chemat autoritățile”, potrivit bistriteanul.ro.

Presupusa dronă a fost luată de autorități pentru a fi analizată, urmând a se stabili proveniența acesteia și cum a ajuns la noi. Aseară, în urma analizei, s-a stabilit că rezervorul de combustibil era gol, iar parașuta folosită la aterizare era deschisă.

Conform aceleiași surse, după aspect, pare a fi un model rusesc în valoare de 87.000$.

„Cazul este în cercetare, pentru moment, la poliție, dar fiind vorba despre un zbor neautorizat, competența revine Parchetului de pe lângă Curtea Militară de Apel București. Știm până acum doar că a fost găsită de un cetățean și că nu are încărcătură de arme. Are inscripționări chirilice, lucru care ne duce cu gândul că ar proveni din zona de conflict. Dar în acest moment este analizată de specialiști”, au declarat reprezentanții Parchetului Militar Cluj pentru Dejeanul.ro.

Video cu modelul de dronă găsit în Dumitra:

Cazul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, conform declarațiilor IPJ BN din această dimineață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *