Skip to content
Sport

FOTO/VIDEO Pele a fost înmormântat. Mii de persoane l-au condus pe ultimul drum, în procesiunea funerară pe străzile din Santos

Twitter - FC Santos

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento – Pele, care a murit la 82 de ani, a fost înmormântat, marţi, la cimitirul vertical Memorial Necrópole Ecumênica din Santos.

După un priveghi de 24 de ore pe stadionul Vila Belmiro, unde peste 230.000 de persoane i-au adus un ultim omagiu, între acestea fiind şi preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, dar şi şeful FIFA, Gianni Infantino, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a început o procesiune pe străzile din Santos.

Sicriul, purtat de militari, a fost dus cu o maşină de pompieri, mii de persoane aflându-se pe traseu.

Cortegiul funerar a trecut şi prin casa mamei lui Pele, Celeste, care are 100 de ani şi care nu ştie că fiul ei a murit, familia alegând să nu-i spună, deoarece starea ei de sănătate este fragilă.

La balconul casei s-a aflat sora lui Pele, Maria Lucia, în vârstă de 78 de ani, care a mulţumit fanilor pentru gândurile bune.

Oraşul Santos a fost „paralizat” marţi, magazinele fiind închise, deoarece toată lumea era pe străzi în aşteptarea trecerii cortegiului funerar.

Oamenii au scandat numele lui Pele şi au aplaudat la trecerea cortegiului.

Conducerea Memorialului Necropolei Ecumenice a confirmat că Pelé va fi înmormântat la etajul 1 din cauza logisticii de vizitare şi nu la etajul 9 a cimitirului vertical.

După o procesiune de aproape trei ore, cortegiul funerar a ajuns la cimitirul din Santos, unde Pele a fost înmormântat.

La sosirea la cimitir, înainte ca sicriul să fie coborât din autospeciala pompierilor, au fost cântate marşul funerar, unul dintre imnurile Santos FC şi cântecul religios Segura na Mão de Deus.

Regele Pele – Edson Arantes do Nascimento – şi-a pus definitiv amprenta asupra fotbalului mondial în peste două decenii de carieră şi 82 de ani de existenţă. A fost un superstar, un geniu care a reinventat permanent fotbalul. A fost considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Legendarul brazilian a fost căsătorit de trei ori: cu Rosemeri dos Reis Chobi în perioada 1966 – 1982, cei doi având două fiice şi un fiu (Kelly Cristina, Jennifer, Edson), cu Assiria Lemos Seixas în intervalul 1994 – 2008 (doi copii – Joshua, Celeste) şi cu Marcia Aoki, din iulie 2016. Fostul fotbalist a avut copii şi din alte relaţii, potrivit presei internaţionale.

El a murit la 29 decembrie, la 82 de ani, după ce timp de o lună a fost internat  în Spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *