Skip to content
Europa

FOTO/VIDEO Veneția a fost inundată, fenomen rar pentru mijlocul lunii august. În piața San Marco, turiștii s-au plimbat și au dansat prin apă

Ghiduri Turistice

Veneția a fost inundată, iar turiștii s-au plimbat cu picioarele goale prin Piața San Marco, unde apa le ajungea până la genunchi.

Piața San Marco din Veneția a fost inundată, sâmbătă, fenomenul cunsocut ca „acqua alta”, fiind considerat rar pentru mijlocul lunii august. Veneția se așteaptă la mareea înaltă primăvara și toamna, de aceea fenomenul produs în această vară este considerat neobișnuit, potrivit digi24.

Din cauza schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării, piața San Marco a trecut de la inundații de patru ori pe an în 1900 la peste 60 de ori pe an în prezent.

Cu toate acestea, turiștii nu păreau foarte supărați, mulți alegând să-și dea jos pantofii și să se plimbe prin apă.

Cea mai joasă parte a Veneției este chiar în fața catedralei din piața San Marco, care este la doar 64 cm deasupra nivelului mării, fiind întotdeauna prima care se inundă.

Orașul a investit 6 miliarde de euro în sistemul MOSE de apărare împotriva inundațiilor, care a fost utilizat pentru prima dată în toamna anului 2020.

Sistemul funcționează folosind o serie de bariere mobile care pot izola Veneția de Marea Adriatică atunci când apar mareele înalte. Cu toate acestea, MOSE este conceput pentru a se activa când valurile trec de 110 cm înălțime, așa că, de această dată, sistemul de apărare împotriva inundațiilor nu a protejat orașul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *