Skip to content
Politică

FOTO Vila lui Băsescu, vandalizată de un apropiat al grupării conduse de Bercea Mondial: ”Petrov, achită-ți datoriile!”

Inquam Photos / Octav Ganea

După ce Traian Băsescu a rămas fără protecția SPP, un bărbat a scris ”Petrov, achită-ți datoriile!” cu vopsea roșie pe poarta vilei de protocol pe care fostul președinte o va părăsi. „Petrov ” este numele atribuit de Securitate în dosarul său de colaborator.

Potrivit Realitatea.net și Antena 3, autorul ar fi Marian Căpâţână, cunoscut ca un apropiat al grupării conduse de Bercea Mondial și fost preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt.

Bărbatul susține că din cauza lui Traian și Mircea Băsescu a făcut doi ani de închisoare. „Acest individ Petrov trebuie să își plătescă datoriile”, a declarat Căpâțănă jurnaliștilor.

Întrebat de jurnaliști cine este, acesta a răspuns: „În anul 2008 am intrat în politică. În 2009, puteţi întreba pe toată lumea din judeţul Olt, inclusiv pe Ponta şi pe Şova, m-am implicat total în a câștiga Traian Băsescu președinția din 2009.”

„Mi-a dat mie 600.000 de euro, eu i-am dus la Mircea Băsescu, Mircea Băsescu a plecat cu mine la Cotroceni. I-am dus lui Traian Băsescu 300.000 de euro. 200.000 de euro i-a depus Mircea Băsescu la BCR în Constanța, și acolo, ca să îmi facă mie un gest Mircea Băsescu, mi-a dat 100.000 de euro.”, a povestit Căpățână.

Întrebat de ce a vandalizat gardul Vilei, Căpățână a declarat:

„Vreau să învăț să fac graffiti și o să urmeze și alte persoane cărora să le fac graffiti. După 32 de ani de așa-zisă democrație și capitalism sălbătic au ajuns pensionarii din România să aibă facturile la utilități mai mari decât pensia. Prima datorie pe care o are acest individ este să le explice celor 5 milioane de români care au plecat în pribegie în afară de ce a îngăduit acest lucru, distrugând capitalul românesc. (…)

Eu de asta, o lună de zile, voi învăța să fac graffiti. Va urma și Victor Ponta și alți indivizi penibili ai politicii românești.”

Casa familiei Băsescu dată de Guvern se află într-un punct strategic al Capitalei: este în vecinătatea Vilei Lac 3, zonă cu grad zero de securitate.

Un polițist și un jandarm sunt prezenți la fața locului. Polițistul a declarat că a poliția a fost sesizat și că o să facă un proces verbal.

Cu privire la faptul că pe gardul împrejmuitor al unui imobil ce aparține RAPPS, persoane necunoscute ar fi inscripționat, cu vopsea, un mesaj, facem următoarele precizări: În cauză, Secția 1 Poliție efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat al poliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *