Skip to content
Externe

FOTO Ziua Națională a României sărbătorită în Regatul Hașemit al Iordaniei

Mae.ro

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pe castelul Kerak, aflat în regiunea Al-Karak, Regatul Hașemit al Iordaniei va fi proiectat pentru trei zile drapelul României, potrivit mae.ro.

Castelul Kerak reprezintă un important obiectiv turistic, cu o mare însemnătate istorică atât pentru cultura europeană, cât și pentru cultura Orientului Mijlociu.

De asemenea, steagurile tricolore au fost arborate la intrarea în Al-Karak, alături de cele iordaniene.

Gestul autorităților din Al-Karak vine ca o recunoaștere a legăturilor strânse dintre România și Iordania, simbolizând, în același timp, aprecierea de care România se bucură în rândul populației Iordaniene.

Totodată, din anii 1970 și până în prezent, aproximativ 2000 de iordanieni, originari din Al-Karak, au absolvit studii superioare în cadrul facultăților românești, o parte dintre aceștia stabilindu-se în România.

Pe această cale, ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, George Cristian Maior, mulțumește autorităților din Al Karak, în special domnului primar Mohammad Ma’aytah și domnului guvernator Dr. Mohammad Al-Fayez, atât pentru sprijinul acordat cât și pentru ospitalitatea cu care a fost primit.

Informații suplimentare:

Castelul Kerak, construit în secolul al XII-lea, este unul dintre cele mai mari castele din regiunea Levantului și a reprezentat un punct strategic important în controlul rutelor comerciale din Damasc către Egipt și Mecca. (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kerak_Castle)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *