România Frumoasă: Fotografia unui român, pe autobuzele turistice din capitala franceză

Sursa foto: adevarul.ro

De mai multe zile, pe numeroasele autobuze turistice ce circulă la Paris poate fi admirată o fotografie superbă a Castelului Peleș realizată de un român. Ministerul Turismului a ales fotografia pentru o campanie de promovare a României, arată Adevărul.ro.

Fotografia cu Castelul Peleș a fost realizată de către Paul Antonescu, un apreciat fotograf din Pitești, care face fotografii profesioniste de aproape două decenii și este și solistul trupei rock Tentații.

Fotografia afișată pe autobuzele turistice din capitala Franței, ce poate fi văzută de milioane de localnici și turiști, are un text de promovare inspirat: „Lăsați-vă surprinși de România, la mai puțin de trei ore de zbor de Paris”.

Paul Antonescu a vorbit pentru „Adevărul” despre fotografia sa specială și despre cariera sa.

„Fotografia a fost văzută de către cei de la Ministerul Turismului pe un site de stock și a fost selectată din mai multe fotografii cu România. Oamenilor le-a plăcut, mi-au cerut dimensiunile fotografiei și mai multe detalii. Am fost contactat de către o doamnă de la Ambasada României la Paris. Fotografia cu Castelul Peleș a fost făcută în urmă cu aproximativ patru ani. Imaginea mea a fost aleasă și pentru că avea culorile naturale, era ceva autentic. Mă bucur că imaginea mea a fost aleasă, mă bucur și că apare și numele meu pe fotografie, este o onoare. Și m-aș bucura ca mulți turiști francezi să viziteze România ca urmare a acestei campanii. Pentru că România are multe locuri superbe ce merită vizitate și promovate”, a declarat Paul Antonescu pentru Adevarul.ro.

Conform celor mai recente date publicate de către Eurostat, în România au fost 2.050.647 turişti străini în primul semestru al acestui an.

Paul Antonescu, autorul fotografiei superbe FOTO arhiva personală
Paul Antonescu, autorul fotografiei superbe FOTO arhiva personală, pentru Adevărul.ro

Valorosul fotograf a mai avut de-a lungul anilor fotografii utilizate pentru diverse campanii publicitare de către companii în țară și peste hotare.

„Mi s-a întâmplat destul de des să am fotografii publicate în străinătate. Cele mai multe fotografii vândute au fost în Statele Unite. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să primesc telefoane de la oameni care nu mă știau și care doreau să cumpere fotografii realizate de mine. Iar acest lucru reprezintă de fiecare dată o bucurie, o validare reală a abilităților mele fotografice, pentru că oamenii apreciază imaginile mele fără să mă cunoască pe mine. Cea mai scumpă fotografie pe care am vândut-o a fost pentru 300 de dolari”, adaugă Paul Antonescu.

De la fotografie la rock

Pentru Paul Antonescu, fotografiatul este o pasiune specială. O pasiune ce durează de aproape 20 de ani.

„După toată această perioadă, după numărul de oameni fotografiați, dupa locurile vizitate și fotografiate, pot spune că fotografia mi-a schimbat viața. Cred ca este sinergie, fotografia este sinergie”, mărturisește Paul.

Trebuie spus că Paul Antonescu este foarte pasionat și de muzică. Iar din primăvara lui 2022 Paul Antonescu este solistul trupei rock Tentații din Pitești, trupă înființată în 1998 și care, alături de Paul, îi are în componență pe Ovidiu Oprescu – chitară, Mihai Horhoianu – chitară, Cosmin Tufan – bass și Ion „Coco” Iconaru – tobe.

Și, cu Paul Antonescu solist, trupa Tentații a lansat deja trei melodii noi – ”Amintiri uitate”, ”Inima mea” și ”Stea în America”. Clipul melodiei ”Amintiri uitate”, ce are peste 10.000 de afișări pe YouTube, a fost filmat pe una dintre cele mai înalte clădiri din Pitești. Iar cele trei melodii se bucură deja de succes, atât la concertele susținute de trupă în toată țara, cât și pe YouTube, vocea specială a lui Paul Antonescu fiind una apreciată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: