Skip to content
Externe

FOTO+VIDEO. Explozie puternică la Tiraspol, la sediul ministerului securității statului

Twitter

UPDATE 20.45

Potrivit deschide.md, Ministerul de Interne din stânga Nistrului confirmă exploziile de la sediul MGB-ului.

”Luni, în jurul orei 17:00, în clădirea Ministerului Securităţii Statului PMR, situată la intersecţia străzilor Manoilov şi Karl Marx, au avut loc mai multe explozii. Sunt sparte geamurile de la etajele superioare. Din oficii iese fum. Zona este înconjurată de poliţişti. La faţa locului se află o echipă de investigaţii, pompieri, medici de pe ambulanţă şi specialişti din alte servicii de urgenţă. Potrivit datelor preliminare, focurile au fost trase din RPG-uri. Nu sunt victime”, a transmis serviciul de presă al aşa-zisului Minister de Interne.

UPDATE 20.30

”Geamurile de la etajele superioare au fost sparte. Un fum iese din sediu. zona din jur este încercuită de poliţişti”, anunţă într-un comunicat poliţia transnistreană. Potrivit unor informaţii preliminare, clădirea a fost vizată de tiruri cu lansatoare de grenadă mobile, conform poliţiei. ”Nimeni nu a fost rănit”, subliniază forţele de ordine.

Aceste explozii au avut loc luni, către ora locală 18.00 (şi ora României), potrivit unor martori citaţi de presa locală. În imagini postate pe reţele de socializare de către martori, apare uşa de la intrarea în clădire, avariată, dar şi geamuri sparte ale unor imobile din vecinătate. Utlizatori de Telegram identifică lansatorul ca fiind un Tavolga 27, folosit în Rusia, Gabon, Iordania şi Transnistria.

UPDATE 19.35

După exploziile de la clădirea MGB ar fi fost ridicați de urgenţă toți colaboratorii structurilor de forță din Dubăsari, Grigoriopol, Rîbnița și Bender.

 

______________________________________________________________________________

Ştire iniţială

O explozie foarte puternică a avut loc la Tiraspol, în Transnistria, la sediul Ministrului Securității Statului.

Presa din Transnistria scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime.

Circulația în zona clădirii a fost oprită. La fața locului au intervenit salvatorii și pompierii, transmite tv8.md.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *