Skip to content
Societate

FOTO+VIDEO Incident aviatic pe Aeroportul Băneasa. Un avion care trebuia să ajungă în SUA și-a rupt trenul de aterizare

Facebook.com/BoardingPass.ro

UPDATE. Mai multe avioane care urmau să aterizeze vineri după-amiază la Băneasa au fost redirecționate la Otopeni, din cauza incidentului aviatic. „Mai multe avioane care urmau să aterizeze în această după-amiază la Băneasa au fost redirecționate la Otopeni din cauza faptului că pista aeroportului Băneasa este încă indisponibilă din cauza Boeingului 767 Omni Air care a rămas pe aceasta după ce trenul de aterizare principal de pe partea strângă a avionului a cedat la aterizare”, se arată pe site-ul boardingPass.ro.

Un avion Boeing 767 care aparține companiei Omni Air a rămas pe pista Aeroportului Băneasa, după ce trenul principal de aterizare din partea stângă a suferit avarii la aterizare. O anchetă a fost începută în acest caz.

Mai devreme la #București: trenul de aterizare principal de pe partea stângă al unui The Boeing Company 767-300ER (N423AX) Omni Air a cedat după aterizare.Avionul zbura din Kabul spre București iar după realimentare mai departe spre Washingon DC.🎥: BoardingPass

Publicată de BoardingPass pe Vineri, 28 august 2020

După realimentare, avionul urma să decoleze de la Băneasa spre capitala SUA, Washington, DC. La bordul aeronavei se aflau soldați americani ce urmau a fi repatriați.

Reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti au transmis că un accident aviatic a avut loc pe Aeroportul Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu, la ora 14.52. O aeronavă B767, cursă cu regim special, având la bord 84 de pasageri, a suferit o defectiune la trenul principal, la aterizare. Pasagerii au fost evacuati in sigurantă şi nu s-au inregistrat raniti.
Facebook.com/BoardingPass.ro

La bordul avionului care venea din Kabul, Afganistan, se aflau 84 de militari americani, care au fost debarcați pe tobogane. Avionul, înmatriculat N423AX, a aterizat la ora 14:55 pe Aeroportul Băneasa după un zbor de 5 ore și jumătate de la Kabul, Afghanistan.

Facebook.com/BoardingPass.ro

Echipajele aeroportului (pompieri, ambulanta) au actionat prompt, conform procedurilor specifice. O investigatie este deja in derulare, fiind efectuata de AIAS. Pista de decolare-aterizare a aeroportului este inchisa prin NOTAM. Traficul comercial, care se desfasoare pe aeroportul Henri Coanda, nu a fost afectat„, au transmis reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti.

Compania americană Omni Air are la București de câteva săptămâni un Boeing 767-300ER de rezervă, însă acesta nu poate decola spre SUA deoarece pista este blocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *