Skip to content
Politică

FOTO+VIDEO Nicușor Dan a depus jurământul și este oficial noul primar al Capitalei

Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a depus jurământul de primar general al Capitalei, după ce Curtea de Apel București i-a validat mandatul, respingând toate apelurile formulate împotriva sa.

La ceremonia de învestitură au participat și liderii partidelor care l-au susținut pe Nicușor Dan. Astfel, în primele rânduri i-am putut regăsi pe liderul PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna și liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Curtea de Apel București a validat luni mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei. Instanța a respins toate apelurile formulate împotriva validării acestuia. Curtea de Apel București a admis excepția tardivității și a respins toate apelurile ca tardiv formulate.

Săptămâna trecută, Nicușor Dan acuza „șicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureștiului”.

Nicușor Dan – Principalele declarații:

„Sunt foarte onorat să fiu azi în fața d-voastră. Nu ne-am luptat pentru jucării și eu sunt convins că bucureștenii care au ieșit în număr mare la vot nu au ieșit ca bniște oameni să-și schimbe titulatura pe cartea de vizită, au ieșit pt valori, onoare, dreptate, competență, pe scurt, pentru acele lucruri care să-i facă pe copiii noștri să vrea să trăiască în orașul acesta și în țara asta

Mulțumesc celor care ne-au fost alături în acești ani, celor de la Salvați Bucureștiul, voluntarilor, personalităților publice care m-au susținut, oamenilor care au donat bani în campanie, partidelor cu care am fost în parteneriat și cu care vom fi în parteneriat în guvernarea municipiului București, PNL și președintelui său, USR-ului și vreau să asigur bucureștenii că voi respecta ce am promis.

Vreau să-i asigur pe bucureștenii care nu m-au votat că vom avea o guvernare pentru toți bucureștenii, vreau să-i asigur pe consilierii din opoziție că vom avea o colaborare bună.

Bucureștiul are un potențial uriaș, oameni care au performat în diverse domenii, sunt așa de multe energii în orașul ăsta că nu se poate să nu reușim.

Primarul și primăria Capitalei vor fi parteneri ai acestor energii pentru binele orașului și a locuitorilor săi

Vreau să fac un apel, o invitație pentru tineri, veniți în administrația publică. Pe termen foarte scurt cer bucureștenilor răbdare și solidaritate pentru că sunt probleme grave și urgente, criza sanitară, a termoficării, criză financiară, răbdare și le vom rezolva.

In ceea ce privește criza sanitară, purtați mască, acsultați recomandările specialiștilor, evitați aglomerațiile, suntem o comunitate și este responsabilitatea noastră să trecem prin această situație.

Am făcut o promisiune să deschid larg ușa primăriei, o să o țin după ce vom avea mai puțin de 100 de îmbolnăviri pe zi de coronavirus.

Vreau să-i asigur pe bucureșteni cpă această instituție va fi partenerul lor, nu se poate să nu reușim. Împreună pentru noul București.”

Declarații Ludovic Orban

„domnule primar general ales, vă mulțumesc pentru invitația de a participa la ceremonia de constituire a CGMB și depunerea jurământului, vă felicit pentru reușită, a fost o campanie foarte grea, vă doresc un mandat încununat de realizări cât mai multe, felicit consilierii generali, trebuie să punem în prin plan interesul Bucureștiului și a bucureștenilor, să sprijiniți proiectele bune.

Prezența mea aici este și o garanție că voi sprijini toate proiecte inițiate de primarul general ales și vom duce la bun sfârșit proiecte care țin de zona guvernamentală.

S-a emis autorizația și ordinul de începere pt 17 km de pe tronsonul 2 de pe Șoseaua de centură a municipiului București. Până la finalul anului vor începe lucrările pentru toate cele trei tronsoane de pe zona de Sud.

Aseară am dezbătut și aprobat în Guvern un memorandumul pentru reabilitarea a 106 de km de rețea primară de termoficare, un contract de circa 278 milioane de euro. Va reduce pierderile cu 6 procente, trebuie să clarificăm chestiunea cu ajutorul de stat.

Aștept un audit serios la Primăria Capitalei, din datele noastre situația financiară este foarte proastă.

Veți găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care-l conduc. Spor la treabă””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *