Skip to content
Sport

FR Gimnastică a decis restructurarea lotului feminin şi descentralizarea pregătirii lotului masculin

Facebook/Federația Română de Gimnastică

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, joi, că a decis restructurarea lotului feminin de la Deva şi descentralizarea pregătirii lotului masculin, potrivit news.ro.

„Întrunit pe 5 mai, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a analizat prezentările Directorilor Tehnici Corina Moroşan şi George Predescu şi a antrenorilor federali Angela Cacovean şi Viorel Lătăreţu, cu privire la activitatea şi la rezultatele sportivilor români, şi a decis restructurarea activităţii lotului feminin de la Deva şi descentralizarea pregătirii lotului masculin astfel:

• Antonia Duţă şi Ioana Stănciulescu se vor pregăti la Bucureşti alături de gimnastele calificate la Jocurile Olimpice (Larisa Iordache şi Maria Holbură), cu antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, iar Silviana Sfiringu la Deva, cu grupa coordonată de antrenorul Lucian Sandu.

• Marian Dragulescu, component al lotului olimpic, va ramâne în pregătire la Bucureşti împreună cu Ştefan Gall.

• Gimnaştii din lotul naţional se vor întoarce la cluburi: Andrei Muntean şi Andrei Groza la Dinamo, Raul Şoica şi Robert Paşca la CSM Reşiţa, Emilian Neagu şi Răzvan Marc la CSM Bistriţa, fraţii Gabriel şi Robert Burtănete, Roland Modoianu şi Eduard Gavrilă la CSA Steaua.

• Antrenorii de la cele două loturi îşi vor continua activitatea la cluburile de la care provin.

Comitetul Executiv a votat în unanimitate descentralizarea lotului masculin, iar FRG va continua să susţină gimnaştii, care se vor pregăti la cluburi, finanţând cheltuielile acestora până la Campionatul Naţional din luna septembrie.

Până pe 15 mai, Comitetul Tehnic Masculin va analiza şi valida criteriile propuse de Directorul Tehnic Gheorghe Predescu pentru stabilirea componenţei lotului, iar la Campionatele Naţionale va fi o selecţie open.

Deoarece Federaţia Română de Gimnastică nu îşi permite să piardă niciun specialist, până la sfârşitul lunii mai, Comitetul Executiv va găsi modalitatea de a valorifica capabilitatea profesională a antrenorilor care au fost implicaţi în pregătirea celor două loturi”, a precizat FRG.

Echipa feminină şi cea masculină a ratat calificarea la JO de la Tokyo. România va fi reprezentată la competiţia din acestă vară doar de Larisa Iordache şi de Marian Drăgulescu.

România nu a obţinut nicio medalie la recent încheiatele Campionate Europene de la Basel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *