Skip to content
Politică

Frământări în București. Ce șanse are candidatura lui Adrian Severin din partea lui Marian Vanghelie EXCLUSIV

romanianjournal.ro

 

Contactat, marți, de PSnews.ro, fostul europarlamentar Adrian Severin a comentat informațiile potrivit cărora ar fi susținut de către Marian Vanghelie, președintele interimar al Partidului Dreptății Sociale (PDS), pentru funcția de primar general al Capitalei.

Astfel, Adrian Severin ne-a declarat că a primit o ofertă în privat şi că reflectează încă la aceasta.

„Partea legată de candidatură – nu vreau să vă confirm sau să vă infirm că domnul Vanghelie (n.r. i-a făcut propunerea). De fapt, ceea ce nu îmi place este că în limbajul nostru cotidian vorbim despre partidul lui Geoană, partidul lui Iliescu, partidul lui Băsescu. Nu. Este vorba de Partidul X, Partidul Y, Partidul Z. Aş dori tare mult să depersonalizăm, pentru că, odată personalizate, le dramatizăm prea tare. Mie nu mi s-a făcut vreo sugestie, vreo propunere de către partidul unei persoane, ci de către anumite partide ale căror nume nu le dau, pentru că mi se pare că este nepoliticos, într-o politică profund nepoliticoasă să fac publice numele unor persoane care mi-au făcut propuneri în privat, deci nepublic. Această ofertă există şi la ea reflectez. Mi se pare corect. Acum 25 de ani, când m-am lansat în marea politică românească, eram mai rapid în reacţii, ceea ce nu a fost întotdeaua neapărat bine. Dar la vârsta mea politică de acum, prefer să cuget înainte de mă angaja”, ne-a explicat Adrian Severin.

Totodată, fostul ministru al Afacerilor Externe a subliniat că, în momentul în care îi va fi clar răspunsul la întrebarea: de ce vreau eu să candidez?”, atunci va spune: „da” sau „nu”.

„Prin urmare, sunt în această fază de reflecţie, înţelegând foarte bine că timpul nu e foarte lung la dispoziţie. Le-am spus celor care mi-au făcut această sugestie că e bine că, dacă doresc neapărat să purceadă la procedurile preliminare (pentru că, în fine, timpul este presant, cu riscul ca în final munca asta să se dovedească inutilă), însă, cum să vă spun, în ceea ce mă priveşte pe mine, trebuie să îmi răspund la întrebarea: «de ce candidez?». Nu ţin neapărat să ocup această funcţie. Nu am în agenda mea acest obiectiv. Desigur, dacă te angajezi într-un asemenea proces, trebuie să fii serios şi să ai un proiect pe care să vrei să îl aduci la îndeplinire, în ipoteza în care tu vei fi alesul. Dar, în ipoteza (foarte probabilă, aş spune eu) că nu voi fi eu cel ales, întrebarea este: «de ce vreau să candidez?» Probabil ca să folosesc această perioadă pentru a da un mesaj, pentru a anima un altfel de discurs politic, un altfel de dialog politic, spre a atrage atenţia unor categorii de persoane neglijate că este cazul să devină active în viaţa publică, spre a aduce speranţă cuiva. În fine, sunt tot felul de întrebări esenţiale pentru mine: «de ce vreau eu să candidez?» Când mie îmi va fi clar răspunsul, când eu voi şti de ce vreau să candidez, chiar dacă şansele de succes nu sunt neapărat foarte mari, atunci voi spune: «da» sau – după caz – «nu». Dacă voi spune: «nu», voi spune pe aceeaşi linie de eleganţă şi politeţe celor care mi-au făcut propunerea, pentru că nu am de ce să-i refuz public, când ei mi-au făcut o propunere nepublică, iar dacă va fi să spun «da», atunci o voi spune public, pentru că altfel n-are niciun sens”, a mai declarat Adrian Severin, pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *