Skip to content
Politică

Frământări pentru noul co-preşedinte. Blaga înoată împotriva curentului din PDL

cotidianul.ro

Frământări pentru noul co-preşedinte al marelui PNL. Senatorul Vasile Blaga înoată împotriva curentului din fostul PDL.

În şedinţa de sâmbătă, Blaga le-a transmis liderilor PDL că varianta cea mai bună, în acest moment, este ca Alina Gorghiu să rămână lider unic al partidului, pentru a arăta unitate în pragul alegerilor. În schimb, liderii democrat-liberali din teritoriu doresc să numească un copreședinte, europarlamentarul Daniel Buda având în acest moment cea mai mare susținere, potrivit unor surse citate de News.ro.

Democrat-liberalii vor ca formula de conducere a partidului să cuprindă doi copreședinți. Astfel, cel mai probabil, dacă va exista un vot în cadrul ședinței PDL, europarlamentarul Daniel Buda ar putea să primească susținere pentru această poziție,

La rândul lui, Vasile Blaga le-ar fi transmis colegilor din fostul PDL că cea mai bună variantă în acest moiment este concentrarea pe unitatea partidului, astfel că Alina Gorghiu ar trebui să rămână la conducerea PNL, iar coordonarea campaniei să se facă de către un democrat-liberal.

În schimb, PDL-iştii nu sunt de acord cu acest lucru și vor să impună, prin consens al tuturor filialelor, pe Daniel Buda în calitate de copreședinte. Astfel, ei doresc să aibă o certitudine privind semnarea de către ambii copreședinți, de la PNL și PDL, a listelor pentru alegerile parlamentare.

Ședința liderilor PDL este în desfășurare, la sediul central al partidului.

După anunțul lui Vasile Blaga că demisionează de la conducerea PNL, democrat-liberalii din partid au început o cursă contra cronometru pentru găsirea înlocuitorului în fruntea partidului.

Aceștia invocă articoul 160 din Statutul noului PNL, care prevede că actuala conducere a partidului este bicefală. Și atrag atenția că orice modificare a Statutului presupune convocarea Convenției Naționale, care ar duce la conflicte în interiorul partidului, între cele două aripi, dar și la ieșirea din logica de campanie electorală, care ar trebui să îi preocupe pe toți liderii de filiale, în această perioadă de precampanie.

În plus, potrivit acestora, există riscul ca orice modificare la Statut, în absența înregistrării la Tribunal, să fie atacată, în campania electorală, devenind o vulnerabilitate pentru partid, la alegerile parlamentare.

Deși foștii lideri PDL au exclus varianta ca acest post de copreședinte PNL să rămână vacant, varianta ca Alina Gorghiu să fie împuternicită să continue singură la conducerea partidului este susținută de liberali și promovată, prin declarații publice, atât de vicepreședintele Eugen Nicolăescu cât și de liderul PNL București, Cristian Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *