Skip to content
Politică

Francezii care țineau cu Hillary și-au luat o țeapă de zile mari FOTO

www.cnn.com

Și-au luat o țeapă de zile mari francezii care țineau cu fostul secretar de stat Hillary Clinton, cea care a candidat fără succes din partea Partidului Democrat la președinția SUA.

Sculptura din ceară a lui Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, va fi expusă la Muzeul Grévin peste câteva luni, după ce francezii, siguri de reușita lui Hillary Clinton, s-au grăbit să comande statuia din ceară pentru candidata democrată, scrie Profit.ro, citând Le Figaro.

Tradiția cere ca orice nou președinte american să aibă un manechin de ceară la Grévin, iar sculptorul francez Stéphane Barret avea lucrarea dedicată lui Hillary Clinton aproape gata.

Marți, pe Twitter, artistul francez a publicat o fotografie în timp ce finisa chipul statuii fostului secretar de Stat Hillary Clinton. Însă miercuri, candidata Partidului Democrat a fost învinsă de Donald Trump, în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Muzeul parizian pariase deja pe victoria fostului secretar de Stat. Manechinul din ceară era aproape gata.

Yves Delhommeau, directorul general delegat al muzeului a afirmat că „ne-am bazat pe sondaje”, dar nu a luat în calcul posibilitatea ca ele să fie înșelătoare: în luna octombrie, mai mult de 300 de sondaje o dădeau pe Hillary Clinton câștigătoare, scriu jurnaliștii de la Le Figaro.

Responsabilul de la muzeu a mai explicat că echipa a avut de ales între a începe să lucreze la două statui ale candidaților, ceea ce a ar fi însemnat costuri mai mari și să opteze, în avans, pentru unul dintre candidați. Decizia a fost luată după scandalul în care Donald Trump a fost acuzat de misoginism. Candidatul republican la Casa Albă se afla atunci mult în urmă, în intențiile alegătorilor.

În ceea ce privește costurile, statuia lui Hillary Clinton va fi pusă deoparte, înainte de a fi terminată, și există posibilitatea ca, la un moment dat, să fie expusă în celebra galerie.

Statuia din ceară a noului președinte, Donald Trump, va fi gata în șase luni. Pentru moment, proiectul se află la „nivelul zero”, dar ar putea fi încheiat mult mai devreme, potrivit celor de la Grévin, căci „trăsăturile lui Donald Trump sunt destul de caracteristice și, în consecință, mai ușor de realizat”.

Muzeul figurilor de ceară Grévin este situat în centrul Parisului, pe bulevardul Montmartre. Muzeul Grévin găzduiește 450 de figuri aranjate în scene ce cuprind istoria Franței de la Napoleon III, Revoluția franceză, staruri de film, figuri internaționale precum Albert Einstein, Mahatma Gandhi și Papa Ioan Paul al II-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *