Skip to content
Politică

François Hollande, ce schimbări au adus atentatele de la Paris

Președintele Franței, François Hollande a înregistrat o creștere istorică a popularității de 21%, ajungând la o cotă de 40%, potrivit unui sondaj de opinie realizat după atentatele de la Paris și publicat luni, relatează AFP.

Institutul de sondaje Ifop nu a mai înregistrat până acum o creștere atât de puternică, a precizat Frédéric Dabi, cel care conduce departamentul de opinie, informează Agerpres.

Conform aceluiași sondaj publicat luni, premierul francez Manuel Valls a câștigat la rândul său 17 procente, cota sa de popularitate fiind în prezent de 61%, un scor superior celui înregistrat la venirea sa la Matignon, sediul guvernului, în aprilie 2014.

Sondajul, realizat pentru săptămânalul Paris-Match și media Sud Radi, a fost efectuat în perioada 16-17 ianuarie, după atacurile jihadiste ce s-au soldat cu 17 morți la Paris și manifestațiile ample ce au avut loc în Franța la 11 ianuarie împotriva acestor acte și care au reunit aproape patru milioane de persoane.

Hollande și Valls sunt clar creditați cu gestionarea acestei crize, a afirmat Frédéric Dabi.

‘Este un fenomen rar în istoria sondajelor de opinie‘, a adăugat expertul, amintind că singurul caz similar este cel al fostului președinte François Mitterrand, care a obținut o creștere cu 19 procente a popularității sale în timpul războiul din Golf, între ianuarie și martie 1991, informează Agerpres.

Sursă foto www.huffingtonpost.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *