Skip to content
Politică

Francois Hollande: Europa este cea care va exploda!

argumentul.info

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, într-un interviu publicat luni în mai multe cotidiene europene a făcut o afirmație surprinzătoare referitoare la scenariul Uniunea Europeană cu ”două viteze”.

 

Astfel, potrivit președintelui francez, nu există o alternativă la o Uniune Europeană cu mai multe viteze pentru a evita dezintegrarea acesteia.

„Europa celor 27 nu mai poate fi Europa uniformă a celor 27. Timp de mulţi ani, această idee a unei Europe diferenţiate, cu viteze diferite, cu ritmuri distincte de a progresa a generat multă rezistenţă. Însă astăzi, aceasta este o idee care se impune. În caz contrar, Europa este cea care va exploda”, continuă el.

Mai mult, chestionat dacă nu există vreo alternativă la această Europă cu mai multe viteze, Francois Hollande a răspuns: „Nu. Fie facem lucrurile în mod diferit, fie nu le vom mai face împreună”.

„În viitor va exista un pact comun, o piaţă internă cu o monedă unică pentru unii. Însă pe această bază va fi posibil, pentru statele membre care vor, să meargă mai departe în ceea ce priveşte domeniul apărării, al armonizării fiscale sau sociale, mai departe în ceea ce priveşte cercetarea, cultura, tineretul”, a declarat Hollande, potrivit Zf.ro

Comisia Europeană a adoptat, recent, un plan de reformare a Uniunii Europene, preşedintele Jean-Claude Juncker prezentând cinci posibile direcţii ale Blocului comunitar, axate pe o cooperare a ţărilor în grade diferite, eventual prin concentrarea pe piaţa unică, pe apărare şi securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *