Skip to content
" "
Politică

Frans Timmermans consideră o evoluție aderarea României la UE: Dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România

Inquam Photos / Octav Ganea

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene și candidatul Partidului Socialiștilor Europeni la șefia Comisiei Europene, a primit luni, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

În cadrul ceremoniei, oficialul european a remarcat evoluția României și a subliniat că în perioada anilor ’80-’90  nu credea că vom face parte din Uniunea Europeană. De altfel, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a precizat că probabil, astăzi, ne-am fi aflat în situația Ucrainei cu Rusia, dacă nu făceam pasul aderării la UE.

" "

În ultimii douăzeci ani de an, avantajul de a fi în poziția mea, de a avea traiectoria mea publică este că vă pot spune că am văzut evoluția României cu ochii mei. Și că era complet diferită la sfârșitul anilor ’80 și la începutul celor ’90. Dacă îmi spuneați atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, trebuia să ne încredințăm unui spital de boli mintale. Dar poporul român a făcut acest lucru posibil. Și restul Uniunii Europene a făcut acest lucru posibil. Și a fost un eveniment istoric. Nu este niciun dubiu pentru mine că dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România”, a susținut Timmermans la capătul unui discurs încheiat în aplauzele audienței”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Frans Timmermans se află la București și pentru a participa la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor europene din UE, eveniment organizat sub auspiciile președinției române a Consiliului UE, dar și pentru discuții cu premierul Viorica Dăncilă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *