Skip to content
Alegeri Politică

Frans Timmermans: Nu poţi încălca Constituţia într-o ţară ca se bazează pe statul de drept

Olandezul Frans Timmermans, candidatul socialiştilor pentru preşedinţia Comisiei Europene, a declarat, după dezbaterea spitzenkanditaten de la Bruxelles, că dialogul în cadru constituţional reprezintă statul de drept în Europa.

A fost o dezbatere bună. Cred că am clarificat câteva probleme, cred că a arătat unde s-ar putea concentra majorităţile în viitorul Parlament European. Sper că a ajutat cetăţenii să se hotărască şi să meargă la vot”, a spus el, conform News.ro.

" "

Timmermans a declarat, pornind de la problema candidaţilor catalani aflaţi în închisoare: „Cred că dacă vrei să schimbi lucrurile într-o ţară, dacă nu eşti în acord cu Constituţia şi acea ţară este o democraţie şi respectă statul de drept, drepturile fundamentale ale omului, atunci ai dreptul să ceri schimbarea Constituţiei, dar în regulile Constituţiei. Nu poţi încălca Constituţia într-o ţară ca se bazează pe statul de drept. Astfel, există consecinţe”.

Spaniolii au decis să îl aleagă pe Pedro Sanchez, care este un avocat al dialogului, dar dialog în cadru constituţional. Şi acesta este statul de drept în Europa: dialog în cadru constituţional al unui stat democratic”.

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene – Nico Cué (Stânga Europeană, EL, Spania), Ska Keller (Partidul European al Verzilor, EGP, Germania), Jan Zahradil (Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor din Europa, ACRE, Cehia), Margrethe Vestager (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, ALDE, Danemarca), Manfred Weber (Partidul Popular European, EPP, Germania) şi Frans Timmermans (Partidul Socialiştilor Europeni, PES, Olanda) – au dezbătut miercuri, la Bruxelles, teme precum ocuparea forţei de muncă, migraţie, schimbări climatice şi rolul UE pe scena internaţională.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *