Skip to content
Coronavirus

Frans Timmermans, în autoizolare după ce a participat la o reuniune cu un oficial francez testat pozitiv

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans, a intrat în izolare autoimpusă după ce a participat la o reuniune cu secretarul de stat francez Brune Poirson, testată pozitiv cu noul coronavirus, a comunicat luni executivul european, transmite AFP.

Vicepreşedintele executiv Frans Timmermans se află în carantină pe care şi-a autoimpus-o până pe 20 martie, după ce a participat pe 6 martie la ”European Plastics Pact” cu secretarul de stat francez pentru tranziţia ecologică, Brune Poirson, care a fost testată pozitiv la Covid 19„, a explicat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer.

Sunt bucuros să vă liniştesc cu privire la starea sa de sănătate. Nu are niciun simptom şi a spus el însuşi ”I’am perfectly fine”’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Deocamdată, niciun alt comisar nu a fost plasat în carantină, pentru că nu există niciun indiciu că Frans Timmermans a contractat virusul’, a menţionat Mamer.

Frans Timmermans răspunde de Pactul Ecologic European, obiectiv prioritar al Comisiei Europene.

Brune Poirson a fost testată pozitiv la coronavirus, dar starea sa de sănătate ‘nu prezintă niciun semn îngrijorător’, a transmis sâmbătă cabinetul său, informează agerpres.ro.

Brune Poirson, în vârstă de 38 de ani, este al doilea caz de contaminare confirmat printre membrii guvernului francez, după ministrul culturii, Franck Riester.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *