Skip to content
Politică

Frans Timmermans, noi discuții cu Viorica Dăncilă și Tudorel Toader despre ordonanțele de urgență privind modificările din justiție

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, va discuta din nou cu premierul Viorica Dăncilă despre noile ordonanțe ale lui Tudorel Toader.
Discuțiile ar urma să aibă loc joi, atunci când prim-vicepreședintele Comisiei Europene ar trebui să o sune pe Viorica Dăncilă pentru a discuta pe tema unor eventuale ordonanțe de urgență, informează B1..

În această discuție telefonică ar urma ca Frans Timmermans să își exprime din nou dezacordul în privința unei eventuale ordonanțe de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, după ce, inițial, Guvernul a încercat, încă o dată, să îi convingă pe oficialii europeni că ar trebui să dea această OUG.

În nenumărate rânduri au fost primite avertismente din partea Bruxellesului cu privire la o astfel de OUG. De asemenea, oficialii europeni spun că România ar trebui să respecte recomandările Comisiei de la Veneția și ale GRECO și menționează că o astfel de ordonanță de urgență de modificare a Codurilor penale nu ar fi în acord cu aceste recomandări.

La această discuție ar putea să participe și ministrul Justiției, Tudorel Toader. De altfel, chiar în această perioadă, Toader este aspru criticat de liderii PSD pentru că nu vine cu această ordonanță de urgență care ar modifica Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *