Skip to content
Europa

Franţa a intrat în al treilea val al pandemiei COVID-19, caracterizat de variante ale noului coronavirus

neweurope.eu

Franţa a intrat într-o formă al celui de-al treilea val al epidemiei COVID-19, caracterizată prin numeroase variante ale noului coronavirus, declară marţi premierul Jean Castex, care plasează în continuare vaccinarea pe primul loc al strategiei în lupta împotriva răspândirii bolii, relatează AFP.

În urma unui moment de reculegere în memoria celor aproximativ 90.000 de morţi din cauza covid-19, la invitaţia preşedintei grupului parlamentar al Partidului Socialist (PS) Valérie Rabault, Jean Castex a îndemnat la ”respectarea mai mult ca niciodată a gesturilor elementare care constituie de un an o garanţie solidară împotriva înaintării pandemiei”.

Situaţia epidemiologică este foate tensionată în mai multe departamente, în frunte cu Ile-de-France, unde serviciile de reanimare de la spital au atins pragul saturaţiei. ”Ce intenţionaţi să faceţi pentru a evita să ne lovim de zid?”, l-a întrebat Valérie Rabault pe şeful Guvernului.

Aş pune, în momentul în care mă exprim, vaccinarea în primul rând al acestei strategii în lupta împotriva covid-19″, i-a răspuns Jean Castex, în contextul în care utilizarea vaccinului AstraZeneca-Oxford este suspendată în Franţa şi în alte state membre UE. „Ştim că vaccinarea masivă este cea care ne va permite să ieşim din pandemie„, a insistat şeful Guvernului de la Paris, potrivit News.ro.

Interpelat cu privire la disparităţi repetate în repartizarea dozelor de vaccin în departamente, Jean Castex a răspuns că urmează o strategie teritorializată e gestionare, pe care intenţionează să o continue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *