Franţa a transmis cetăţenilor săi să părăsească Libanul „cât mai curând posibil”

Sursa foto: X

Ministerul francez de Externe a transmis, duminică, cetăţenilor francezi „să ia de pe acum măsuri pentru a părăsi Libanul cât mai curând posibil”, potrivit BFM TV.

„Având în vedere riscul unei escaladări militare în Orientul Mijlociu, resortisanţii francezi sunt îndemnaţi să nu călătorească în Liban. Pe teren, cetăţenii francezi sunt îndemnaţi să manifeste cea mai mare vigilenţă”, se încheie comunicatul.

Temerile privind o escaladare militară sunt în creştere

Teama de o escaladare militară în Orientul Mijlociu creşte după ce Iranul şi aliaţii săi şi-au intensificat ameninţările la adresa Israelului.

Iranul, Hamas şi Hezbollah au dat vina pe Israel pentru moartea, miercuri, a liderului mişcării islamiste palestiniene, Ismail Haniyeh, care a fost ucis în reşedinţa sa din Teheran. Asasinarea sa a avut loc la câteva ore după ce un atac revendicat de Israel l-a ucis pe şeful militar al mişcării libaneze, Fouad Chokr, marţi seara, în apropiere de Beirut.

Israelul nu a comentat asasinarea lui Haniyeh, dar a promis să distrugă Hamas după un atac fără precedent al mişcării pe teritoriul său la 7 octombrie, care a provocat un răspuns devastator al armatei israeliene în Gaza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: