Skip to content
Politică Societate

Franţa anunţă că a dejucat al 60-lea atentat: Era pe cale să deturneze un avion

" "

Ministrul francez de Interne Christophe Castaner a anunţat că un ”al 60-lea atentat” a fost dejucat din 2013, înainte de atacul cu cuţitul la Prefectura Poliţiei Parisului, la 3 octombrie, şi a precizat că a fost vorba despre un plan de deturnare a unui avion, relatează AFP.

Nu au fost dejucate atentate după 3 octombrie”, a declarat el, răspunzând unei întrebări, joi seara, în emisiunea ”Aveţi cuvântul” („Vous avez la parole”) a postului France 2.

" "
" "

În schimb, a adăugat ministrul, ”chiar înainte” de această dată, un al 60-lea atentat din 2013 încoace a fost dejucat de către serviciile de informaţii.

A fost vorba, a declarat el, ”despre un individ care voia să se inspire din (atentatele de la) 11 septembrie” 2001 în Statele Unite, scrie news.ro.

Întrebat dacă această persoană voia să deturneze un avion, Castaner a răspuns ”acesta era planul său. Era pe cale să organizeze asta”.

Acest bărbat a fost arestat de către forţele de ordine, a precizat el, fără să prezinte alte detalii.

Potrivit unei surse judiciare, un bărbat a fost inculpat la 26 septembrie cu privire la o ”asociere de răufăcători teroristă” şi a fost încarcerat.

O sursă apropiată dosarului a confirmat că bărbatul este acuzat de faptul că a vrut să  deturneze un avion.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *