Skip to content
Internațional

Franța: Aproape 3 milioane de autoturisme vor fi interzise pe străzile Parisului, pentru a diminua poluarea din capitală

bienvenue.paris

Paris va adopta o politică care va împiedica circulația a aproape 3 milioane de mașini în capitală, în timpul săptămănii, scrie hotnews.ro.

Mișcarea reprezintă e etapă dintr-un efort mai amplu de a gestiona problema poluării, în contextul raportului care a dezvăluit că în Paris nivelul poluării cu particule este cel mai ridicat dintre toate capitalele europene, potrivit informațiilor acordate de Times of London.

Anne Hidalgo, primarul capitalei franceze, a introdus noille reglementări prin care mașinile diesel și camionetele fabricate înainte de 1 ianuarie 2006 vor fi interzise în oraș între orele 8:00 și 20:00, în zilele de lucru. Motocicletele și vehiculele cu trei roți produse înainte de 30 iunie 2004 vor fi și ele interzise pe străzile din Paris, de luni până vineri.

Șoferii care nu respectă noile legi riscă amenzi de 68 de euro în cazul în care sunt prinși la volanul unei mașini și 375 de euro în cazul în care aceștia conduc o camionetă.

The Times a transmis că 2.7 milioane de vehicule înregistrate în Paris și în suburbiile orașului vor fi afectate de această politică. Autoturismele vor putea să circule în continuare în regiunile din jurul orașului.

Institutul Național Francez pentru Sănătate Publică a descoperit că poluarea prin particule cauzează aprozimativ 2.500 de decese premature anual în capitala Franței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *