Skip to content
Externe

VIDEO Franţa: Autorul atacului de la Nisa şi-a recunoscut fapta. Momentul în care poliţiştii intră în Bazilica Notre-Dame

twitter

Update 12.51

Bărbatul care a ucis trei persoane joi într-un atac cu cuţitul la bazilica Notre-Dame din Nisa şi-a recunoscut fapta şi a mărturisit că acţionat singur. El a mai spus că se numeşte „Brahim”, relatează The Telegraph. Telegraph a publicat un clip cu momentul intervenţiei poliţiei în biserică.

Atacul a avut loc la ora locală 9 dimineaţa şi a fost declarat „terorist” de primarul oraşului. Atacatorul a fost împuşcat de poliţie şi a fost transportat la poliţie, dar a fost conştient şi a dat detalii poliţiei despre el.  Poliţia verifică dacă se afla pe lista de suspecţi pentru terorism.

Două persoane au fost ucise și mai multe rănite joi în urma unui atac cu armă albă lângă catedrala Notre-Dame din Nisa. Potrivit Le Figaro, una dintre victimele atacului a fost decapitată.

Ministrul de interne Gerald Darmanian a declarat că o operaţiune a poliţiei era în curs de desfăşurare în Nisa.

Primarul oraşului, Christian Estrosi, a scris pe Twitter că suspectul implicat în atacul terorist a fost arestat, fiind împuşcat de poliţie.

Președintele Emmanuel Macron și premierul Jean Castex urmează  să plece de urgență la Nisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *