PSnews

Lifestyle

Franța, decizie EXTREMĂ: modelele foarte slabe, INTERZISE

Franța a luat o decizie extremă împotriva modelelor foarte slabe.

Astfel, legea franceză care interzice folosirea de modele foarte slabe în campanii publicitare sau pe podiumuri a intrat în vigoare.

Potrivit noii legi, modelele vor fi obligate să prezinte un certificat medical care să ateste că starea lor de sănătate este bună și care să menționeze foarte clar dacă indextul masei corporale corespunde unui standard stabilit privind raportul înălțime-greutate, scrie BBC.

Ce se urmărește prin această lege?

Ministerul Sănătății a anunțat că această lege urmărește să lupte cu tulburările de alimentație pentru atingerea unor standarde de frumusețe imposibile.

De asemenea, de la 1 octombrie vor fi interzise fotografiile modificate astfel încât modelele să pară mai slabe, sau vor fi marcate cu semnul ”fotografie retușată”.

Potrivit legii, angajatorii care încalcă legea pot primi amenzi de până la 75.000 de euro și pot fi chiar condamnați la șase luni de închisoare.

” Expunerea tinerilor la imagini normative și nerealiste ale corpurilor conduce la apariția un sentiment de auto-depreciere și o stima de sine slabă, care poate avea un impact negativ asupra comportamentului acestora legat de legate de sănătate”, a explicat ministrul Sănătății, Marison Touraine.

Franța nu este prima țară care legiferează greutatea modelelor. Astfel de legi mai există în Italia, Spania și Israel. În prezent, între 30 și 40.000 de francezi suferă de anorexie, 90% dintre aceștia fiind femei.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi