Franţa, deschisă invitării imediate a Ucrainei în NATO

Sursa foto: Photo by Ludovic MARIN / AFP

Ministrul de externe al Franţei, Jean-Noel Barrot, a declarat sâmbătă la Kiev că Parisul este deschis ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO, dar că discuţiile vor continua pe această temă cu aliaţii, informează Reuters.

„În ceea ce priveşte invitarea Ucrainei de a adera la NATO, suntem deschişi şi este o discuţie pe care o avem cu partenerii noştri”, a declarat Jean-Noel Barrot la o conferinţă de presă cu omologul său ucrainean Andrii Sîbiga.

Barrot a mai spus că, dacă s-ar dovedi că este adevărat că Coreea de Nord trimite trupe pentru a sprijini Rusia în Ucraina, ar fi o escaladare majoră şi ar arăta totodată că Moscova are dificultăţi în război.

Omologul ucrainean al lui Barrot a avertizat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă că implicarea trupelor nord-coreene în invazia rusă din Ucraina ar reprezenta un risc „uriaş” de escaladare.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat în această săptămână Coreea de Nord că desfăşoară ofiţeri în întreaga Rusie şi se pregăteşte să trimită 10.000 de militari pentru a contribui la efortul de război al Moscovei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: