Skip to content
Europa

Franţa devine prima ţară din lume unde doza booster e obligatorie pentru a obţine certificatul verde

Twitter

Franţa va deveni prima ţară din lume care condiţionează emiterea certificatului verde de efectuare a dozei booster. Măsura se va aplica în cazul persoanelor care au împlinit 65 de ani şi au primit schema de vaccinare completă.

Campania de vaccinare cu a treia doză pentru cei cu vârste cuprinse între 50 şi 64 de ani va debuta la începutul lunii decembrie, iar cei care au împlinit 65 de ani se vor prezenta pentru doza booster din 15 decembrie. „Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că, în Europa, a început al cincilea val! Peste 80 la sută dintre persoanele aflate la reanimare au peste 50 de ani. De aceea, de la începutul lunii decembrie, vom lansa o campanie de rapel care se adresează compatrioţilor noştri cu vârste între 50 şi 64 de ani”, a declarat preşedintele Emmanuel Macron.

Franţa a înregistrat marţi aproape 12.500 de noi infectări, cel mai mare nivel raportat din 8 septembrie şi până în prezent. În ultima săptămână, francezii au avut o rată medie de îmbolnăvire de aproape nouă mii de cazuri pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *