Skip to content
Politică

Franţa este în fierbere. Ce conţin documentele din campania lui Macron

lunion.fr

Emmanuel Macron a fost victima unui atac informatic masiv, chiar cu puţin timp înainte de alegerile ce vor stabili cine va conduce Franţa în următorii ani.

Aproximativ 9 gb de documente ce ar fi compromițătoare pentru Emmanuel Macron au fost făcute publice pe Twitter, însă presa franceză nu le-a preluat deoarece Comisia Națională pentru campania prezidențială din Franța a intervenit.

Într-un comunicat difuzat în primele ore ale zilei de sâmbătă, Comisia națională pentru controlul campaniei prezidențiale din Franța a recomandat mass-media „să nu prezinte conținutul” acestor documente provenite dintr-un „atac cibernetic”, reamintind că „difuzarea de informații false este susceptibilă să cadă sub incidența legii”.

Documentele ‘compromițătoare’ ar fi de fapt zeci de mii de e-mailuri, cele mai vechi fiind din 24 aprilie, imediat după finalizarea primului tur al alegerilor prezidențiale. Totodată, în e-mailuri s-ar găsi atașate facturi și plăți efectuate în timpul campaniei. Wikileaks a transmis pe Twitter linkul spre documente, însă a specificat că nu se află la originea obținerii lor.

Echipa lui Emmanuel Macron a reacționat imediat după acest incident. Staff-ul de campanie spune că printre documente se regăsesc și o numeroase falsuri care ar avea ca obiectiv lovirea imaginii lui Emanuel Macron, la doar o zi înainte de votul care va decide președintele Franței.

„Cei care fac să circule aceste documente adaugă documentelor autentice un număr de documente false, pentru a răspândi îndoiala și dezinformarea”, a afirmat echipa lui Emmanuel Macron.

În ultimele sondaje publicate de presa internațională Emmanuel Macron conducea cu 61,5% până la 63%, față de 37% până la 38,5% pentru Marine Le Pen. Rămâne de văzut în ce măsură, documentele MacronLeaks vor influența încrederea în Emmanuel Macron, potrivit DCnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *