Skip to content
" "
Internațional

Franţa, Germania şi Marea Britanie sesizează Comisia Comună, în cadrul Mecanismului de soluţionare a diferendelor prevăzut de acordul de la Viena

ziarul bursa

Franţa, Germania şi Regatul Unit şi-au anunţat marţi decizia de a sesiza Comisia înfiinţată în cadrul mecanismului rezolvării diferendelor, înfiinţată prin Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, relatează Reuters.

Acest anunţ constituie un răspuns direct faţă de noi încălcări ale Republicii islamice ale acordului menit să-i încadreze programul nuclear.

" "

Nu mai avem altă opţiune, date fiind măsurile luate de Iran, decât să ne exprimăm azi îngrijorarea faţă de faptul că Iranul nu-şi respectă angajamentele pe care şi le-a asumat prin JCPoA (sigla engleză a Acordului de la Viena)”, anunţă într-un comunicat comun ministerele de Extene francez, german şi britanic.

Astfel, cele trei ţări semnatare ale acordului anunţă că ”sesizează Comisia Comună, în cadrul Mecanismului de soluţionare a diferendelor”, cu obiectivul de a ”readuce Iranul larespectarea deplină a angajamentelor” pe care şi le-a asumat, scrie News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *