Skip to content
Politică

Franța, în straie de sărbătoare. Trump, prezent la parada militară din Paris

qz.com

Vineri, 14 iulie, Franța sărbătorește Ziua Națională cu parade militare, artificii și diferite evenimente care să marcheze această zi importantă. De asemenea, se va comemora un an de la atacul de la Nisa, unde și-au pierdut viața mulți francezi. În acest context, amenințarea teroristă este încă una foarte puternică și de aceea s-au luat diferite măsuri de prevenție în capitala franceză.

Un alt aspect important este prezența Președintelui SUA, Donald Trump la aceste evenimente, fiind primul șef de stat american care participă la parada militară, în ultimul sfert de secol, relatează Antena3.ro.

Trump se află în Paris de joi, având o primă întâlnire oficială cu omologul francez, Emmanuel Macron, concluzia fiind că cele două state au un istoric important, dar care trebuie să se continue prin relații puternice de prietenie.

În Nisa va fi un moment de comemorare a celor 86 de morți, ceremonii la care va fi prezent și Macron, acesta întâlnindu-se cu rudele celor decedați. În semn de omagiu vor fi aprinse lampioane.

Acest omagiu al oraşului Nisa dedicat victimelor atentatului va fi plin de emoţie, în memoria copiilor, femeilor şi bărbaţilor care au murit sau au fost răniţi, şi va fi asociat sărbătorii naţionale. Oraşul se va coordona cu familiile victimelor„, a declarat primarul orașului, Christian Estrosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *