Franţa îşi va atinge ţinta cheltuielor militare de 2% din PIB în 2024, asigură ministrul apărării

Sursa: news.ro

Franţa va atinge obiectivul de 2% din PIB pentru cheltuielile militare până în 2024, aşa cum recomandă NATO, a declarat joi, la Bruxelles, ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, informează AFP.

„Franţa îşi va îndeplini obiectivul de 2% stabilit de NATO, 2% din PIB în 2024”, a declarat Lecornu înainte de începerea unei reuniuni a miniştrilor apărării din cadrul Alianţei.

Franţa, care a decis să îşi dubleze bugetul militar până în 2030 faţă de 2019, indicase până acum că va atinge acest obiectiv de 2% în 2025.

„Adevărata problemă acum nu este atât de mult să obţinem aceşti 2%, chiar dacă este un subiect care pare să entuziasmeze multă lume, ci, evident, să ne asigurăm că aceşti 2% din PIB sunt cu adevărat folosiţi pe teren militar”, a adăugat Lecornu.

Ministrul a confirmat că Franţa va livra 78 de tunuri Caesar Ucrainei în acest an şi a declarat că s-a întâlnit cu comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru probleme de apărare, pentru a examina modalităţile de dezvoltare a capacităţilor de producţie de praf de puşcă şi muniţie în Europa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: