Skip to content
" "
Internațional

Franţa, M.Britanie şi Germania cer o reuniune la ONU după testul nord-coreean balistic de pe un submarin

Evz
" "

Franţa, Regatul Unit şi Germania au cerut o reuniune cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU vineri, în urma ultimului test nord-coreean de rachetă efectuat de pe un submarin, declară surse diplomatice pentru AFP, potrivit news.ro.

Această cerere intervine în contextul în care negocieri între Statele Unite şi Coreea de Nord urmează să aibă loc la sfârşitul săptămânii – în Suedia – cu privire la capacităţile nucleare ale acestei ţări izolate.

Cele trei ţări europene consideră că este necesară menţinerea presiunilor asupra Phenianului.

La sfârşitul lui august, în urma unui test al unui lansator de rachete multiplu, aceşti trei membri ai Consiliului de Securitate al ONU au cerut o reuniune cu uşile închise. Această sesiune s-a soldat, atunci, cu a declaraţie a celor trei ţări în care au subliniat necesitatea menţinerii sancţiunilor internaţionale impuse regimului stalinist.

Coreea de Nord este vizată de trei regimuri de sancţiuni, adoptate în 2017 de către ONU cu scopul de a o determina să-şi oprească programele înarmării nuclare şi balistice.

Aceste sancţiuni vizează limitarea importurilor de petrol şi interdicţii vizând exporturile nord-coreene de cărbune, peşte şi textile.

În urma unei apropieri operate între Phenian şi Washington, China şi Rusia reclamă o ridicare a sancţiunilor în vederea angajării unei ”denuclearizări” a peninsulei coreene.

Statele Unite au refuzat, până în prezent, aceastăperspectivă.

Coreea de Nord a anunţat joi că a lansat miercuri o rachetă baltică de la bordul unui submarin, în cadrul unei ”noi faze” a programelor sale înarmare.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *