Skip to content
Coronavirus

Franţa: Numărul deceselor din cauza coronavirusului, mai mare decât bilanţul anunţat de guvern

twitter

Numărul persoanelor care au murit în Franţa din cauza coronavirusului este mult mai mare decât bilanţul zilnic anunţat de guvern, care nu îi ia în considerare decât pe cei decedaţi în spitale şi nu îi include pe cei care mor acasă sau în aziluri, a avertizat miercuri preşedintele federaţiei spitalelor, Frederic Valletoux, potrivit Reuters.

Ştim numai datele oferite de spitale. Creşterea înregistrată în datele oficiale este deja majoră, însă numerele absolute ar fi fără îndoială mult mai mari dacă am lua în considerare ce se întâmplă în aziluri, precum şi persoanele care mor în locuinţele lor„, a declarat Frederic Valletoux la postul de radio France Info.

Franţa a înregistrat 1.100 de morţi în spitale de la declanşarea epidemiei de Covid-19, iar 2.516 pacienţi se aflau marţi seara la terapie intensivă, potrivit directorului general al Departamentului pentru Sănătate, Jerome Salmon, citat AFP.

Astfel, potrivit declaraţiilor de marţi seară ale oficialului francez, numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 240 în ultimele 24 de ore, iar cel al pacienţilor ajunşi la reanimare, cu 434, scrie agerpres.ro.

Numărul total al pacienţilor infectaţi cu coronavirus spitalizaţi în Franţa a ajuns la 10.176.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *