Skip to content
Politică

Franța, omagiu victimelor antentatelor teroriste de la Paris

Franța aduce, vineri, un omagiu solemn celor 130 de victime ale atentatelor sângeroase de la 13 noiembrie, în cadrul unei ceremonii prezidate de șeful statului, François Hollande, și la care vor fi prezenți familii ale victimelor și numeroși răniți în atacurile teroriste de la Paris.

Ceremonia, pe care autoritățile o anunță ca ‘foarte sobră’, se va desfășura între orele 09.30 — 10.30 GMT în Curtea Invalizilor de la Paris, esplanada din fața Domului unde se află mormântul împăratului Napoleon, potrivit realitatea.net.

Evenimentul va fi transmis în direct de mai multe posturi de televiziune, cărora autoritățile le-au solicitat să nu filmeze prim-planuri ale supraviețuitorilor sau familiilor victimelor.

Francezii au fost invitați să participe la eveniment prin arborarea drapelului național la ferestre.

Șeful statului francez va fi singurul orator în cadrul ceremoniei de vineri, la care va pronunța un discurs de 20 de minute.

‘Prin acest omagiu adus victimelor, el va aduce un omagiu unei întregi generații’, cea de 35 de ani, vârsta medie a victimelor de la sala de concerte Bataclan și de la terasele vizate de teroriști, a dezvăluit unul dintre apropiații președintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *