Skip to content
Internațional

Franţa: Poliţia a efectuat arestări pentru a evita altercaţiile de 1 mai la Paris

" "

Forţele de ordine franceze au recurs de la primele ore ale dimineţii de miercuri la arestări în Paris pentru a evita altercaţiile, după ce au detectat mesaje ale grupurilor radicale care lăsau să se înţeleagă că intenţionează să acţioneze de 1 mai, informează EFE, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Prefecturii poliţiei a confirmat pentru EFE că s-au efectuat arestări, dar nu a dorit să ofere cifre.

" "
" "

Potrivit postului de radio France Info, între persoanele reţinute se află şi trei spanioli, care aveau asupra lor dispozitive incendiare şi obiecte care ar fi putut fi folosite ca arme.

Legislaţia franceză permite efectuarea de controale ale identităţii persoanelor înainte chiar ca acestea să participe la adunări. Forţele de ordine pot astfel să verifice că persoanele legitimate nu se află în posesia unor obiecte care ar putea fi folosite pentru comiterea unor acte de violenţă, inclusiv cagule sau articole vestimentare care să împiedice identificarea lor.

Ministrul de interne francez Christophe Castaner a anunţat luni că peste 7.400 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi de 1 mai la Paris, în contextul mesajelor care au circulat pe reţelele sociale care invitau militanţii să transforme oraşul în „capitala altercaţiilor”. Potrivit lui Castaner, se aşteaptă ca la Paris să sosească între 1.000 şi 2.000 de „activişti radicali”, precum şi membri radicalizaţi ai mişcării „vestele galbene”.

Circa 600 de centre comerciale (în principal magazine, hoteluri şi restaurante), aflate pe traiectoria manifestaţiilor care vor fi organizate miercuri seara de sindicate între gara Montparnasse şi Piaţa Italia, vor trebui să îşi închidă porţile, ca urmare a unei decizii în acest sens a Prefecturii. Circa 20 de staţii de metrou şi gările unor trenuri de proximitate care circulă în această arie vor fi deopotrivă închise. AGERPRES

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *