Skip to content
Politică

Franța restricționează transfuziile de sânge de frică virusului Zika

Franța a început să ia măsuri împotriva transmiterii virusului Zika.

Astfel, turiştii care se întorc în Franţa din zonele de răspândire a virusului Zika nu vor putea dona sânge decât după 28 de zile de la întoarcerea lor pentru a evita riscul transmiterii virusului prin transfuziile de sânge, potrivit realitatea.net.

Anunțul a fost făcut de către ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, care a adăugat şi că, în Franța, 18 cazuri de febră Zika au fost înregistrate în rândul turiştilor.

Zika a fost declarată urgenţă medicală globală săptămâna trecută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce tot mai multe cazuri s-au înregistrat în America. Decizia de a restricţiona donarea de sânge în Franţa vine după ce Brazilia a anunţat săptămâna trecută că a înregistrat două cazuri de transmitere a virusului Zika prin transfuzii de sânge care proveneau de la donatori infectaţi.

Virusul se transmite, de regulă, prin înţepătura ţânţarilor din special Aedes. Recent, specialiștii au anunțat, însă, că o persoană din Dallas a fost infectată cu virusul Zika după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o altă persoană care a călătorit în Venezuela, unde virusul este prezent şi se răspândeşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *