Franța ridică la maximum nivelul de alertă antiteroristă. Decizia vine după atacul de la Arras

violenţe în Franţa
Sursa foto: Prefecture de Police

Premierul francez a plasat țara în cea mai înaltă stare de alertă antiteroristă după ce un atacator a înjunghiat mortal un profesor și a rănit grav alte două persoane, relatează BBC.

Martorii spun că atacatorul a strigat „Allahu Akbar”, sau „Dumnezeu este cel mai mare”, în timpul atacului de la o școală din Arras, în nordul Franței. El se află acum în arest, iar potrivit informațiilor din presa franceză ar fi un susținător al mișcării palestiniene.

Atacul a avut loc pe fondul tensiunilor în creștere în comunitățile importante de musulmani și evrei din Franța, din cauza conflictului dintre Israel și Hamas, scrie BBC.

Nivelul „urgență atac” a fost folosit în cazuri anterioare de combatere a terorismului. Alerta poate declanșa desfășurări de securitate suplimentare și avertismente publice. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Franța ridică la maximum nivelul de alertă antiteroristă. Decizia vine după atacul de la Arras

Ministrul de Interne Gérald Darmanin a declarat că există „fără îndoială” o legătură între atacul de la Arras și conflictul Israel-Hamas. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Franța ridică la maximum nivelul de alertă antiteroristă. Decizia vine după atacul de la Arras

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: