Skip to content
Europa

Franța și-a schimbat strategia de vaccinare: Persoanele care au fost infectate cu coronavirus vor primi o singură doză de vaccin

neweurope.eu
" "

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franța a emis un aviz favorabil cu privire la administrarea unei doze unice de vaccin anti-COVID-19 în cazul persoanelor care au fost deja infectate cu noul coronavirus.

Decizia luată vineri de autoritățile sanitare din Hexagon se bazează pe faptul că cei care au trecut prin boală ”au dezvoltat deja o memorie imună în timpul infecției”, iar pentru ei doza unică de ser anti-COVID ar urma să acționeze ”ca un rapel”, spun specialiștii, potrivit francetvinfo.fr, conform B1.ro.

" "

Franța devine astfel primul stat în care autoritățile recomandă această schemă de vaccinare. Dacă măsura va fi pusă în aplicare, Franța ar putea economisi câteva milioane de doze de vaccin.

Imunitatea naturală este relativ lungă, nivelul de anticorpi persistând cel puțin șase până la opt luni. Deci, este ca și cum infecția ar fi servit ca primă doză”, a explicat Paul Loubet, specialist în boli infecțioase la Spitalul Universitar Nîmes pentru sursa citată.

Reprezentanții HAS recomandă ca vaccinarea persoanelor care au suferit de COVID-19 să aibă loc la cel puțin trei luni după boală, preferabil chiar la o distanță de șase luni de la vindecare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *