Skip to content
" "
Politică

Franța și Germania elaborează noi legi extrem de dure împotriva prostituției

Parlamentarii francezi ar putea adopta una dintre cele mai dure legi anti-prostituţie din lume. Proiectul de lege a provocat un mare val de nemulţumiri atât în rândul celor 30-40 de mii de femei ce practică această meserie legal în acest moment, cât şi în rândul clienţilor care ar urma să fie amendaţi dur pe viitor dacă vor continua să plătească pentru sex.

Dacă noua lege anti-prostituţie franceză va intra în vigoare, practicarea celei mai vechi meserii din lume în Hexagon va deveni ilegală pentru prima dată din 2003, Mai mult, în pofida nemulţumirilor iscate, proiectul de lege prevede amendarea clienţilor cu sume cuprinse între 1500 şi 3750 de euro în funcţie de numărul de abateri, în timp ce femeile ce vor practica prostituţia ilegal vor beneficia de ajutorul şi protecţia autorităţilor. Întrucât peste 80 la sută din cele aproximativ 40.000 de prostituate din Franţa sunt imigrante, autorităţile franceze le vor oferi acestora un permis de şedere de şase luni de zile, care ar putea fi prelungit în cazul în care vor renunţa să îşi vândă corpul pentru bani. Sancţionarea clienţilor prostituatelor nu este o noutate la nivel european. Suedia a adoptat încă din anul 1999 o lege care prevedea amenzi pentru clienţi.

" "

O lege similară ar putea fi aprobată şi în Germania, unde legalizarea prostituţiei în 2008, a transformat statul într-un paradis sexual, îndeosebi pentru femeile venite din Europa de Est. Proiectul de lege va păstra meseria legală, dar va pedepsi cu pedepse între 3 luni şi 5 ani de zile clienţii care vizitează prostituate forţaţe să practice meseria şi care nu raportează poliţiei aceste nereguli. De asemenea, pedepsele pentru proxeneţii care forţează persoane să îndeplinească această profesie vor creşte la până 10 ani de închisoare. Proiectul îşi propune astfel să scadă numărul traficanţilor de persoane care obligă femeile să se prostitueze şi să asigure că toate persoanele care practică această profesie o fac legal şi din dorinţa proprie, informează b1.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *