Skip to content
Europa

Franţa, zguduită de un nou atac barbar! Preot ortodox, împuşcat într-o biserică din Lyon

twitter

Un preot ortodox a fost rănit prin împuşcare sâmbătă, la Lyon, iar autorul atacului cu o puşcă cu ţeava tăiată a reuşit să fugă, un incident care are loc după atacul cu cuţitul la o bazilică din Nisa şi arestarea unui bărbat înarmat cu un cuţit la Lyon, joi, declară o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Atacul a avut loc sâmbătă după-amiaza, în timp ce preotul închidea Biserica Ortodoxă greacă ”Bunavestirea”, în arondismentul VII al oraşului. Preotul a fost agresat de către un singur bărbat, care a tras în el în două rânduri, declară sursa citată de News.ro. Viaţa preotului, care era conştient la sosirea salvatorilor, este în pericol.

Poliţia a instituit în zonă un perimetru de securitate şi îl căuta pe  fugar. Preotul are cetăţenia greacă, a declarat, sub protecţia anonimatului o sursă pentru AFP. Preotul a primit îngrijiri la faţa locului, a declarat o sursă din cadrul poliiei pentru Reuters.

Fraţa se resimte în urma a două atacuri teroriste cu cuţitul – decapitarea profesorului Samuel Paty în urmă cu aproape două săptămâni şi uciderea a trei persoane la o bazilică în Nisa. Guvernul a avertizat că ar putea avea loc noi atacuri teroriste. Mii de militari au fost desfăşuraţi în cadrul Operaţiunii Sentinelle pentru a apăra lăcaşuri de cult şi şcoli în urma acestor atacuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *