Skip to content
Sport

Fratele lui Djokovici a anunţat că Novak a efectuat un prim antrenament după ce i s-a permis intrarea în Australia

FACEBOOK

Djordje Djokovici, fratele lui Novak Djokovici, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că liderul ATP a efectuat un antrenament după ce instanţa din Melbourne a întors decizia de anulare a vizei lui de intrare în Australia, informează BBC.

„Novak este liber. În urmă cu câteva minute, s-a antrenat pe un teren de tenis. A venit în Australia să joace tenis, să încerce să câştige un alt Australian Open”, a declarat Djordje.

Fratele lui Djokovici i-a mulţumit judecătorului care a pronunţat sentinţa pentru că, spune Djordje, a analizat cazul „serios” şi „a analizat fiecare fapt”.

„Nouă, ca familie, ne-a fost foarte greu, suntem foarte emoţionaţi pentru fratele meu. Este foarte greu să-l apăr pe Novak şi să nu jignesc pe nimeni în acelaşi timp. Suntem luptători pentru dreptate şi statul de drept. Am făcut tot ce am putut pentru a urma procedurile şi pentru a arăta tuturor din lume că trebuie să-i trimitem dragoste lui Novak”, a adăugat el.

Djordje Djokovic spune că fratele său a plecat în Australia pentru a câştiga trofeul şi pentru a doborî recordul pe care l-a urmărit de atâţia ani. El spune că Novak avea toate documentele ce i s-au cerut, inclusiv o scutire medicală, când a călătorit în Australia.

„La final, el a câştigat, justiţia a câştigat şi statul de drept a câştigat”, a declarat, la rândul său, Srdan Djokovici, tatăl jucătorului.

„Vreau să le mulţumesc tuturor din lume care s-au ridicat şi l-au susţinut la Melbourne în faţa acelui aşa-zis hotel”, spune Dijana Djokovici, mama sportivului, referindu-se la centrul de imigranţi în care Novak a fost ţinut pentru scurt timp.

„Aceasta este cea mai mare victorie a lui din carieră, este mai mare decât orice grand slam. Nu a făcut nimic rău, nu a încălcat niciuna dintre legile lor. A fost supus hărţuirii. A luptat împotriva sistemului şi a guvernului pentru că avea dreptul să fie acolo. Nu ne-am confruntat niciodată cu o situaţie ca aceasta”, adaugă ea.

Dijana a mai declarat că nu a fost posibil să-şi contacteze fiul de multe ori şi că nu ştia ce i se întâmplă.

Mama lui Djokovic a precizat că fiul ei „a suferit tortură”. Srdjan a adăugat că Novak a fost privat de „drepturile omului”, deoarece nu i s-a permis să aibă contact cu prietenii, cu echipa sau cu avocaţii săi.

Conferinţa a avut loc la Belgrad şi era de aşteptat ca Novak să intervină printr-o transmisiune video, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *