Skip to content
Politică

Fratele șefului spionilor a rupt tăcerea despre cazul proxenetismului cu minore

telegraph.co.uk

Fratele șefului spionilor a rupt tăcerea despre cazul proxenetismului cu minore în care apare numele celui dintâi.

Gabriel Predoiu – fratele generalului Silviu Predoiu, şeful de facto al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) – reacţionează după ce ziaristul Cătălin Tolontan a scris că numele său apare într-un dosar de trafic sexual în care sunt implicate inclusiv minore.

„Nu am avut cunostinta niciodata despre faptul ca as fi vizat/implicat in orice fel de calitate intr-un dosar penal si nu am fost niciodata chemat la audieri/nu am fost solicitat sa dau vreo declaratie in dosarul instrumentat de DIICOT”, a transmis colonelul SRI Gabriel Predoiu într-un punct de vedere transmis redacţiei România TV.

CITIȚI ȘI: Tolontan toarnă gaz pe foc: fratele șefului SIE apare în dosarul de proxenetism

Iată poziția integrală a lui Gabriel Predoiu:

„Am luat nota de acuzatiile aduse de tolo.ro si reluate, de intreaga mass-media privind asa-zisa mea implicare intr-un dosar de trafic de minori si doresc, in virtutea dreptului la replica, sa fac urmatoarele precizari:
– Nu am avut cunostinta niciodata despre faptul ca as fi vizat/implicat in orice fel de calitate intr-un dosar penal si nu am fost niciodata chemat la audieri/nu am fost solicitat sa dau vreo declaratie in dosarul instrumentat de DIICOT.

– Nu am avut nici un fel de tangenta cu reteaua de prostitutie sau trafic de minori, nu am fost niciodata la „salonul de masaj”. In schimb, da, am fost client relativ constant al restaurantului din acea locatie, pe care il frecventam mai ales in compania familiei, adica impreuna cu sotia si copilul meu.

– Mi-am construit cariera prin munca. Am pretuit intotdeauna statutul meu de ofiter si precizez ca mi-am onorat, prin rezultate, acest statut. Din acest motiv si pentru ca sunt tatal unei fete care la acel moment era adolescenta, refuz chiar si sa ma gandesc ca m-asi fi putut preta la „faptele de care sunt acuzat”.

– Inteleg ca fratele meu este o miza sau, poate, o tinta. Ceea ce se intampla, tararea lui in acest scandal cu care nu doar el dar nici eu nu avem vreo legatura, pe baza unor speculatii grosolane, in conditiile in care el nu a stiut nimic pentru ca eu nu am stiut nimic, deci nu aveam ce sa-i spun, este, probabil, parte a unui joc pe care va las pe
dumneavoastra sa-l descoperiti.

La final imi permit si o speculatie – domnul Tolontan, tocmai fusese acuzat de un post de televiziune ca este „colaborator SIE”. Prin aceasta „dezvaluire” lovind de-a valma in SIE si SRI, dovedeste tuturor ca nu are stapan. Cel putin nu pe cele doua servicii nationale de informatii. Inteleg sa-mi apar demnitatea si onoarea profesionala, precum si dreptul la imagine prin utilizarea tuturor parghiilor legale de care dispun.

Cu stima,

Col (r) Gabriel Predoiu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *