Frații mai mari au tendința de a câștiga mai mulți bani. Care este motivul

Sursa: Pixabay

Cercetătorii au constatat că cel mai mare copil dintr-o familie tinde să câștige mai mulți bani și să obțină rezultate mai bune la testele cognitive decât frații mai mici.

Cu toate acestea, experții nu au fost de acord cu privire la factorii cei mai importanți care determină această tendință.

Într-un document de lucru actualizat, publicat în februarie de National Bureau of Economic Research, autorii studiului au descoperit factorul cheie care îi reține pe frații mai mici: aceștia erau mai predispuși să se îmbolnăvească în copilărie.

După ce au examinat datele privind frații născuți în Danemarca între 1981 și 2017, cercetătorii au descoperit că frații mai mici aveau de două, până la trei ori, mai multe șanse decât frații lor mai mari să fie spitalizați pentru afecțiuni respiratorii în primul an de viață.

„Credem că aceste tipare se explică prin faptul că sugarii cu frați mai mari sunt mai expuși la virusuri – din cauza fratelui mai mare, care este adesea în grupuri de copii și aduce acasă viruși”, a declarat N. Meltem Daysal, profesor asociat la Departamentul de Economie al Universității din Copenhaga și unul dintre autorii lucrării, pentru Business Insider.

Mai mult, expunerea la boli poate avea un impact financiar pe termen lung. Când cercetătorii au analizat veniturile copiilor născuți între 1981 și 1989 în Danemarca, au descoperit că, în rândul angajaților, frații mai mici au câștigat în medie cu 2,4% mai puțin decât frații mai mari la aceeași vârstă, a precizat Daysal.

„Frații mai tineri, cu o expunere mai mare la viruși în copilărie, au venituri mai mici la vârsta adultă”, a spus Daysal despre concluziile lucrării.

„Credem că mecanismul principal care explică acest rezultat este faptul că bolile respiratorii severe în rândul bebelușilor foarte mici pot duce la afectarea dezvoltării creierului, care, la rândul său, poate afecta sănătatea mintală ulterioară”, expică acesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: