Skip to content
Societate

Fraudă adaptată pandemiei: înșelăciune cu indemnizațiile de la stat

Facebook

30 de percheziții au loc joi dimineață în Prahova și Dâmbovița într-un dosar cu acuzații de înșelăciune, fals și uz de fals, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

44 de persoane vor fi duse la audieri pentru a da explicații cu privire la modul în care au obținut indemnizații de sprijin de la stat în contextul în care pandemia de coronavirus a redus temporar activitatea în anumite domenii. Mai precis, cei 44 sunt bănuiți că au raportat venituri fictive ca artiști, apoi au cerut indemnizația de la stat pe motiv că evenimentele artistice au fost interzise în perioada pandemiei, scrie g4media.ro.

Persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată” explică reprezentanții Poliției Române.

Astfel, s-ar fi produs o pagubă de 220.000 de lei în bugetul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

Potrivit legii, indemnizația de sprijin se acordă în cazul reducerii temporare a activităţii determinate de starea de urgenţă/alertă/asediu profesioniştilor (reglementaţi la art. 3 alin. (2) dinLegea nr. 287/2009 privind Codul civil), precum şi persoanelor care au încheiate convenţii individuale de muncă în baza Legii cooperaţiei, la cerere, în baza declaraţiei pe propria răspundere și reprezintă indemnizaţie lunară de 41,5% din caştigul salarial mediu brut pe economie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *