Fraudă uriașă cu terenuri în Ucraina. Mikola Solski, ministrul Agriculturii, este suspect în acest caz

Sursa: X

Agenţia anticorupţie din Ucraina îl consideră pe ministrul agriculturii Mikola Solski suspect într-o anchetă referitoare la achiziţionarea ilegală de terenuri deţinute de stat în valoare de 291 de milioane de hrivne (circa 7 milioane de euro), potrivit presei ucrainene citate de News.ro.

Solski a supravegheat industria cerealelor de la numirea sa, în martie 2022.

Biroul Naţional Anticorupţie din Ucraina a anunțat într-un comunicat că a descoperit o schemă frauduloasă condusă de un actual ministru. Deşi Solski nu este numit în mod direct în comunicat, acesta precizează că suspectul este fostul preşedinte al comisiei parlamentare pentru agricultură, o funcţie deţinută de Solski înainte de a deveni ministru al agriculturii. În cazul în care se confirmă, Solski ar fi prima persoană cu funcţia de ministru din guvernul preşedintelui Volodimir Zelenski care este numit suspect într-un caz de corupţie.

Potrivit unei surse citate de Ukrainskaia Pravda, este vorba de fapte din 2017-2018, când Solski practica avocatura. Grupul infracţional condus de Solski includea funcţionari ai statului de la Cadastru, precum şi aşa-numiţii supervizori care controlau activităţile acestor organisme. Participanţii la fraudă au ajutat la distrugerea documentelor în baza cărora două întreprinderi de stat din regiunea Sumî aveau dreptul de a utiliza permanent terenurile.

Din cauza lipsei dovezilor, a fost întocmit un act de ocupare neautorizată a acestor terenuri. Ulterior, cu ajutorul unor funcţionari de la Cadastrul regional, parcelele au fost transferate în proprietatea unor cetăţeni prestabiliţi sub pretextul exercitării dreptului lor la terenuri libere. Condiţia pentru a primi terenul era ca înainte de a-l primi să semneze un acord de închiriere a acestuia către o exploataţie agricolă privată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL