Fraudele spoofing în România. Cum arată o conversație în care se încearcă să ni se ia banii

Sursa foto: unsplash

Tentativele de fraudă de tip spoofing, –  apeluri telefonice, mesaje și site-uri care disimulează o comunicare oficială a unei instituții bancare sau a unei autorități a statului – devin tot mai dese în România.

O actriță din Cluj a relatat modul în care a fost înșelată de escroci care s-au pretins de la Poliție, bancă și de la Banca Națională, determinând-o să încheie un credit de 100.000 de lei, iar banii sa le dea lor

Primești un telefon de la cineva care se recomandă drept agent de Poliție. Ți se spune că cineva a vrut să obțină un credit în numele tău (n.r. – uneori se folosesc alte scuze – contul tău a fost accesat, cineva a făcut plăți în locul tău).

Totul sună ca o investigație la Poliție. Falsul agent se recomandă cu un nume ce pare real, deși are un puternic accent din Republica Moldova (n.r. – nu este o regulă, asta s-a întâmplat în cazul bărbatului din București despre care scriem).

Ca să-ți câștige încrederea îți trimite și o poză cu o legitimație falsă pe WhatsApp. Apoi vrea să te pună în legătură cu un așa-zis specialist al Băncii Naționale a României, care garantează sumele din contul tău dacă vor fi furate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: